Minden, amit a podos kávéról, azaz a kávépárnáról tudni érdemes

A podos kávé - más néven kávépárna - már Magyarországon is az egyre kedveltebb kávék közé tartozik. A világ sok országában ezt a fajta kávét részesítik előnyben és egyre nagyobb teret hódít a kávékedvelők körében.

Ez nem csoda, hiszen pillanatok alatt készíthetünk ízletes kávét a podos kávéból pár mozdulattal és még a környezetet is óvjuk közben. Mi is a titka a kávépárnának? Ebben a cikkünkben bemutatunk nektek mindent, amit tudni lehet és kell a kávépárnáról.

 

 

Olasz 

A kávépárna alkalmazása Olaszországból indult. Nem csoda, hogy a világ legnagyobb kávékedvelő országában a legelterjedtebb máig is ez a fajta kávé, hiszen a kávépárnából készült forró ital íze páratlan.

 

Különleges szerkezet

A különlegesen finom íz a pod a szerkezetének köszönhető; egy apró párnába préselik össze a kávét, aminek a szélét ultrahanggal ragasztják össze és ez tömítésként szolgál. Ennek köszönhetően a párna hosszú ideig megőrzi frissességét.

 

Magasabb nyomáson

Ennek a technológiának köszönhetően ez a fajta kávé nagyobb nyomás alatt készíthető el. A magasabb nyomáson készült kávé íze sokkal zamatosabb és intenzívebb, jobb minőségű ital készül.

 

Zéró műanyag

A kávépodok nem tartalmaznak műanyagot! A finom, különleges íz mellett a környezetet is óvjuk vele, hiszen a kávé egy papírpárnában foglal helyet.

 

Bárhol, könnyen

Akár otthon, akár a vendéglátásban is tökéletesen használható. Pár pillanat alatt elkészül a kívánt kávé, és emellett a vendéglátásban könnyebb elszámolni vele, mint a kilós kávékkal. Emellett sokkal kevesebb takarítást igényel.

 

Többféle méret

Méretét tekintve több fajta kávépárna létezik, de a legelterjedtebb az E.S.E. pod (Easy Serving Espresso). Szinte biztos, hogy Magyarországon ezzel a típussal találkozol. Sőt, a mi webshopunkon is ez, a legelterjedtebb fajta található meg.

 

Podos, de hagyományos gépben is használható

A kávépárna elkészítéséhez nem feltétlen kell külön kávégép. Habár a legjobban egy podos kávégépben készíthető el, hagyományos karos gépben is használható.

 

Szerezd meg első podos kávéped! 

A valdoshop.hu webáruházunkban megtekintheted különleges megjelenésű podos kávégépeinket és a hozzá illő PREMIUM SERENATA NR 7. kávépodot is!

 

Kicco - Budapest Style - kávépárnás kávégép

 

 PREMIUM SERENATA NR 7. kávépod

Ajánlatkérés

Megbízható, egyszerűen kezelhető és gyorsan működő asztali kávé- vagy hidegital automatát keres vállalkozásának? Kattintson most és vegye fel velünk a kapcsolatot!